Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Test imunoadsorbtie Vitamina D Total CTK Biotech

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Kitul Elisa CTK Vitamina D(totala) este un test de imunoadsorbtie cu enzima legata in faza solida (Elisa) pentru determinarea cantitativa a nivelului de vitamina D(Vit D) in serul uman. Acest kit este destinat utilizarii doar de catre profesionisti.

Vitamina D este un hormon steroid liposolubil, care este ingerat prin dieta si sintetizat in piele, ficat si rinichi, dupa expunerea la lumina soarelui * 1. Doua forme principale de vitamina D se gasesc in alimentatie, vitamina D3 (colecalciferol) si vitamina D2 (ergocalciferol). Vitamina D3, cu toate acestea, este mai eficienta in reglarea nivelului de vitamina D decat vitamina D2. Vitamina D joaca un rol important in reglarea nivelurilor de calciu si fosfor in corpul uman. Aceasta s-a dovedit a fi importanta pentru intretinerea sanatatii oaselor si a dintilor, precum si pentru sustinerea sistemului imunitar, nervos, endocrin si sanatatea sistemului cardiovascular 1, 2 3 4.

Deficitul de vitamina D este o problema de sanatate la nivel mondial, si este una dintre cele mai frecvente carente de nutrienti. Deficitul este mai frecvent la femei decat barbati, si variaza in functie de etnie si regim alimentar 1, 3-5.

Deficitul de vitamina D a fost asociat cu rahitism, osteomalacie, si osteoporoza, precum si dezvoltarea fetala, functia sistemului imunitar, tulburari neurologice, cum ar fi scleroza multipla, cancer, si multe alte patologii 1-4. Prin urmare, masurarea precisa a nivelurilor de vitamina D la pacienti este foarte importanta pentru diagnosticul deficitului de vitamina D si pentru monitorizarea pacientilor cu deficit pentru a atinge nivelul optim. Pentru ca vitamina D sa devina "activa", aceasta trece prin doua etape de conversie. In ficat, este convertita initial la 25-hidroxivitamina D (25(OH)D), care este "depozitul" si forma circulanta majora de vitamina D in organism. Apoi, este convertita la forma "activa" a vitaminei D, calcitriol (1,25(OH)2D), in rinichi. 1,25 (OH) 2D are un timp scurt de injumatatire, facand detectare mai putin precisa. Deoarece 25 (OH) D este forma circulanta majora si ramane constanta in organism pentru mai mult timp, este cea mai precisa si, prin urmare, cele mai frecvent biomarker pentru statusul vitaminei D 2, 5 6. Suma 25 (OH) D in ser sau plasma este mentionata ca 25(OH) vitamina D totala.

PRINCIPIUL DE TESTARE
Kitul ELISA CTK Vitamina D este un test de imunoadsorbtie cu enzima legata in faza solida (ELISA) pentru determinarea cantitativa a nivelului de vitamina D in serul uman.

Kitul ELISA CTK Vitamina D este format din patru componente cheie:
1. Microgodeuri solide, pre-captusite cu anticorpi anti-Vit D
2. Calibratori Vit D
3. Agent de eliberare Vit D compus din agenti de eliberare a proteinei ce leaga vitamina D, si
4. Reactiv enzimatic Vit D format din conjugat analogic HRO de25- OH vitamina D3 intr-o matrice proteica de stabilizare In timpul testului, calibratorul, controlul sau specimenul sunt primele care se adauga in microgodeurile captusite cu anticorpi de D anti-Vit. Apoi, agentul de eliberare a Vit D se adauga in microgodeu. Dupa amestecarea agentului de eliberare cu specimenul, rezulta o reactie intre vitamina D eliberata si anticorpul anti-Vit D captusit pe suprafata microgodeului, formand un complex imuni. Dupa o incubare de 30 de minute, pasul de spalare va elimina excesul de proteine serice si orice antigen nelegat. Apoi se adauga reactivul enzimatic Vit D, rezultand o reactie intre analogul enzimei si situsurile de legare a anticorpului neocupate (care nu au fost consumate in prima reactie) in timpul incubarii timp de 30 de minute (masurarea directa a situsurilor de legare nesaturate). Dupa un alt pas de spalare, substratul TMB se adauga pentru a detecta conjugatul HRP, si prezenta conjugatului este indicata prin aparitia culorii albastru. Reactia apoi este oprita cu solutie stop si absorbanta se determina utilizand un spectrofotometru la 450/620- 630 nm. Activitatea enzimei este invers proportionala cu concentratia de vitamina D in calibrator, control sau specimentul pacientului. O curba de doza-raspuns (RDC) poate fi generata pentru a determina concentratia necunoscuta.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura