Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Teste determinare Prolactina Diametra

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Trusa Elisa se foloseste pentru determinarea cantitativa a Prolactinei din ser. Masuratorile Prolactinei se folosesc la diagnosticul si tratamentul diferitelor disfunctii ale pituitarei anterioare si hipotalamusului.

Prolactina umana (hormon lactogen) este secretat de catre pituitara anterioara, atat la femei, cat si la barbati. Prolactina este un hormon polipeptid cu un singur lant, cu o greutate moleculara de aproximativ 23 000 Da. Eliberarea si sinteza prolactinei se face sub control neuroendocrin, prin factorii eliberatori de prolactina si factorii inhibitori ai prolactinei.

Femeile normale au nivele ale prolactinei mai mari decat barbatii. Aparent, se observa o crestere corelata de estrogeni la pubertate si o scadere corespunzatoare la menopauza. Functia primara a prolactinei este de a initia dezvoltarea sanilor si de a mentine lactatia. De asemenea, prolactina supreseaza functia gonadala.

In timpul sarcinii, nivelele prolactinei cresc progresiv de 10-20 ori mai mult decat normal, scazand la nivele normale la 3-4 saptamani post-partum. Femeile care alapteaza isi mentin nivelul prolactinei pana la cateva luni, dupa care scade la nivel normal. Determinarea concentratiei de prolactina se foloseste pentru diagnosticarea disfunctiilor hipotalamo-pituitare.

Microadenoamele (tumori pituitare mici) pot cauza hiperprolactinemie, asociata uneori cu impotenta masculina. Nivele mari ale prolactinei sunt asociate cu galactoree si amenoree. Concentratiile de prolactina sunt crescute de catre estrogeni, TRH si cateva medicamente cu mecanisme dopaminergice.

Nivelele de prolactina cresc in boli renale si hipotiroidism, stres, hipoglicemie. Eliberarea prolactinei este episodica si are o variatie diurna. Cresteri ale prolactinei sunt datorate medicamentelor precum cloroprozamin si reserpin si pot fi scazute de bromociptin si L-dopa.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura