Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Trusa determinare FSH Diametra

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Trusa Elisa se foloseste pentru determinarea cantitativa a FSH din ser. Testarea se foloseste in diagnosticul si tratamentul bolilor pituitare si gonadale.

Hormonul foliculo-stimulator (FSH) si hormonal luteinizant (LH) sunt implicate in controlul cresterii si in activitatile de reproducere a tesuturilor gonadale, care sintetizeaza si secreta hormoni masculini si feminini. Nivelele FSH si LH din circulatie sunt controlate de acesti hormoni sexuali printr-un feed-back negativ.

FSH este o glicoproteina secretata de celulele bazale ale glandei pituitare anterioare. Hormonul de eliberare al gonadotropinelor (GnRH) produs de hipotalamus controleaza eliberarea FSH din pituitara anterioara. La fel ca alte glicoproteine, precum LH, TSH, hCG, FSH consta din subunitati alfa si beta. Hormonii de acest tip au subunitati alfa asemanatoare; asadar, proprietatile biologice si imunologice al fiecarui hormon depind de subunitatea unica beta.

La femei, FSH stimuleaza cresterea si maturarea foliculilor ovarieni, actionand direct asupra receptorilor locali de pe celulele granuloasei; steroidogeneza foliculara este declansata si se stimuleaza productia de LH. LH se leaga de celulelei theca si stimuleaza steroidogeneza. Pe masura ce maturarea foliculilor avanseaza, are loc cresterea productiei de intraovariene de estradiol, stimulandu-se apoi cresterea activitatii receptorului FSH si legarea foliculara a FSH. FSH, LH si estradiol sunt strans legate in suortul recrutarii ovariene si maturarea la femei.

Nivelele de FSH cresc dupa menopauza, castrare si incetarea prematura a productiei ovariene. Nivelele FSH pot fi normalizate prin administrarea estrogenilor, ceea ce demonstreaza un mechanism de feed-back negativ. Relatia anormala dintre FSH si LH, precum si itre FSH si estrogeni au fost correlate cu anorexie si sindrom ovarian polichistic. Desi sunt exceptii semnificative, incetarea productiei ovariene apare atunci cand concentratia FSH este mai mare de 40 mIU/ml.

La barbati, FSH regleaza cresterea tubilor seminiferi si mentinerea spermatogenezei. Totusi, androgenii, contrar estrogenilor, nu scad nivelele FSH, asadar demonstrandu-se o relatie de feed-back numai cu nivelele serice ale LH.

Datorita unor motive neintelese pe deplin, barbatii azospermici si oligospermici au de obicei nivele crescute de FSH. Tumorile testiculare scad de obicei concentratiile FSH, dar nivelele LH sunt crescute, asa cum se observa prin RIA. S-a presupus ca aceasta aparenta crestere a LH poate fi cauzata de reactivitatea incrucisata cu substante precum hCG, secretate de tumorile testiculare.

Nivelurile crescute de FSH la barbati se observa in incetarea productiei testiculare si sindromul Klinefelter, precum si in cazuri de infometare, hipertiroidism, ciroza si insuficienta renala.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura