Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Trusa determinare Testosterone Diametra

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Trusa Elisa se foloseste pentru determinarea cantitativa a Testosteron din ser. Masuratorile testosteronului se folosesc la diagnosticul si tratamentul diferitelor disfunctii hormonale si sexuale.

Testosteron este un steroid C19 si cel mai potent androgen natural secretat. Este secretat de catre celulele Leydig ale testiculelor, de glandele adrenale si ovare si este cel mai important androgen secretat in sange. La barbati, testosteronul este secretat in principal de catre celulele Leydig ale testiculelor; la femei, aproximativ 50% din testosteronul circulant este derivat din conversia periferica a androstendionului.

La barbati, nivelele de testosterone cresc in ultimul trimestru al vietii fetale datorita stimularii placentare si fetale a gonadotropinelor pituitare, apoi scad si9 cresc din nou dupa 30-60 zile postnatal. Dupa aceasta, concentratiile testosteronului scad la nivele mici in copilarie. La aparitia pubertatii masculine, secretia gonadotropinelor duce la cresterea productiei testiculare a testosteronului. La barbatii adulti, testosteronul seric are o variatie circadiana, cu varfuri dimineata.

Testosteronul este responsabil pentru dezvoltarea caracterelor sexuale masculine secundare si masuratorile sale folosesc la evaluarea etapelor hipogonadale. La barbatii pre-pubertali, nivelele crescute ale testosteronului se gasesc atat in pubertatea precoce gonadotropin-dependenta sau independenta (testotoxicoza, hiperplazie adrenala, tumoriadrenale), precum si la defectele receptorilor androgeni. La barbatii adulti, nivelele crescute de testosterone sunt asociate cu maladii ale pituitarei, tumori testiculare, hiperplazie adrenala congenitala sau cancer prostatic. La adolescenti si la adulti, nivelele scazute de testosteron sunt asociate cu diferite conditii patologice, precum hipogonadismul primar (disgeneza testiculara, sindromul Klinefelter) si deficiente gonadotrope (hipopituitarism, sindromul Kallman).

La femei, se observa o crestere mai mica a nivelelor serice de testosteron in timpul ultimului trimestru, urmat de niveluri scazute in copilarie si o usoara crestere la pubertate. La femeile de toate varstele, nivele crescute de testosteron sunt asociate cu o varietate de conditii virilizante, incluzand hiperplazia adrenala congenitala, arenoblastoma, disgeneza mixta gonadala, sindrom ovarian polichistic si tumori ovarine si adrenale.

Masuratorile testosteronului se folosesc la femei pentru monitorizarea si ajustarea medicametelor supresoare ale androgenilor si ale dozajului. Concentratia testosteronului din ser poate fi crescuta de anumite medicamnete, precum 19-nortestosteron, epitestosteron, etisteron si Danazol. Contraceptivele orale, medicamentele ce contin CPA si GnRH supreseaza concentratiile de testosteron.

Masuratorile testosteronului in perioada postnatala imediata ajuta la diagnosticul genitaliei ambigue, in timp ce masuratorile inainte si dupa administrarea gonadotropinelor exogene ajuta la detectia criptorchidismului si altor anomalii structurale.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura